Veel gestelde vragen 1
Veel gestelde vragen 2

Veel gestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemene festival info

Wat is Fleet Festival?

Fleet Festival is de grootste en gezelligste muzikale kermis van Nederland met louter en alleen artiesten van eigen bodem.

Wanneer is Fleet Urban Festival?

Fleet Urban festival vind plaats op zaterdag 27 augustus 2022.

Wanneer is Fleet Dutch Festival?

Fleet Dutch festival vind plaats op zondag 28 augustus 2022.

Waar is Fleet Festival?

Fleet Festival vind plaats in Amsterdam. De bezoekers stappen op verschillende opstaplocaties in Amsterdam en vertrekken naar het Markermeer.

Wat zijn de openingstijden van Fleet Festival?

De deuren van het terrein gaan om 13:00 uur open en het festival is om 23:00 afgelopen.

Wat is de minimum leeftijd van Fleet Festival?

Fleet Festival is voor iedereen toegankelijk vanaf 18 jaar. Iedere bezoeker is verplicht om een geldig legitimatiebewijs bij zich te dragen en op verzoek te tonen.

Kan ik met een eigen boot deelnemen aan Fleet Festival?

Nee. Dat is helaas niet mogelijk. De boten die deelnemen aan Fleet Festival zijn door ons ingehuurd en goed gekeurd door de gemeente Amsterdam. U dient een ticket te kopen via onze ticketshop.

Ik wil met vrienden komen naar Fleet Festival

We adviseren om met het gezelschap waar u tijdens het festival samen mee wilt zijn samen te komen naar Fleet Festival. Overstappen tijdens het festival van de ene boot naar de andere boot is helaas niet mogelijk.

Iemand van mijn vrienden zit op een andere boot, kan ik wisselen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Mag ik zonnebrand meenemen?
  • smeerbaar is (dus géén spuitflacons);
  • nog in een nieuwe verpakking zit.
Kan ik de boot tussendoor verlaten?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Alleen bij een calamiteit is dit mogelijk en zal de hulpdiensten worden ingeschakeld.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje en vergeet hem ons vooral niet op te sturen (info@fleetfestival.nl). Maar, zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan het eten en drinken op Fleet Festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, cocktails, snacks, maaltijden, ijs en fruit. Het is niet toegestaan om met eigen eten en/of drinken het festivalterrein te betreden.

Is er stromend water?

Bij de toiletten is geen stromend water aanwezig, wél desinfectiemiddel. Dit omdat wij op een boot zitten. Drinken uit de kraan is verboden. Je kan er ziek van worden!!

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Fleet Festival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen op Fleet Festival?
Promotie is verboden op de boten en rondom de op- en afstaplocaties. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar?

Op de boten zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Ook mag er binnen niet gerookt worden! Wel op het buitendek!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?
Fleet Festival vind plaats op verschillende grote passagiersboten. Al deze boten zijn voorzien van zowel een binnen als een buitendek. De capaciteit die per boot aan boord mag kan zowel binnen als buiten. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je in de regen staat. 


Wij hebben aan boord zowel binnen als buiten grote schermen staan met een live verbinding naar Fleet Island. Zodat jullie de artiesten live zien optreden. 


We hebben natuurlijk ook poncho’s te koop aan boord voor de diehards. Dus weer of geen weer; het is altijd Fleet Festival weer!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op de boten. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Fleet Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt gefotografeerd en kan tot een maand na Fleet Festival opgehaald worden bij de boot of opgestuurd.

Mijn vraag staat hier niet bij, waar kan ik mijn vraag stellen?

U kunt het contactformulier invullen en wij zullen binnen 48 uur een reactie geven.

Tickets

Waar kan ik tickets voor Fleet Festival kopen?

Via onze ticketshop op de website

Ik heb een ticket, maar kan ‘m nergens meer terugvinden. Wat nu?

Mocht je je ticket niet meer kunnen vinden in je mailbox, stuur dan een email met uw gegevens naar ticketing@fleetfestival.nl

Ik heb nog tickets van Fleet Festival 2021. Zijn die ook nog geldig in 2022?

Jazeker, je kaartjes zijn dit jaar gewoon geldig en je hoeft niets te doen. Wij nemen contact met u op hierover.

Mijn ticket is gestolen, wat nu?

De organisatie biedt geen restitutie aan voor gestolen tickets. Zorg daarom dat je zorgvuldig met je ticket omgaat!

Is het mogelijk om de naam op mijn tickets te wijzigen of over te dragen aan iemand anders?

Je kunt tickets wijzigen via de klantenservice van onze ticketprovider.

Ik heb een verkeerd e-mail adres ingevuld en heb daardoor mijn tickets niet ontvangen. Hoe pas ik mijn e-mailadres aan?

Je kunt je emailadres aanpassen via de klantenservice van onze ticketprovider.

Ticketswap

Nadat je een kaartje hebt gekocht en gepersonaliseerd is het nog steeds mogelijk om deze te verkopen via Ticketswap. Om alle bezoekers te beschermen tegen fraude hebben we hierin Secure swap geactiveerd. Zodra er een ticket verkocht wordt, wordt de oude barcode via ons systeem automatisch ongeldig gemaakt. De koper van het ticket ontvangt een nieuwe, geldige barcode. Dit ticket wordt ook automatisch op de naam van de nieuwe koper gezet.

Groepsticket

Het is niet mogelijk om apart van elkaar het festivalterrein te betreden.

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?
Als je je ticket(s) print, doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen. Het is echter níet noodzakelijk om de tickets in kleur te printen (tenzij specifiek vermeld op het ticket). De barcode is het belangrijkste, dus zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is!

Het is ook mogelijk om je ticket te laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Fleet Festival gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?
Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

DEURBELEID

Als ik een ticket koop ben ik dan verzekerd van toegang tot Fleet Festival?

Nee. Ons beveiligingsbedrijf kan u de toegang ontzeggen indien hier aanleiding voor is. Denk hierbij aan het vinden visitatie van drugs, onder invloed zijn van alcohol voorafgaand het festival, eerdere incidenten wat ontzegging van toegang tot Fleet Festival rechtvaardigt.

OP HET FESTIVAL

Zijn er lockers/garderobe aanwezig bij Fleet Festival?

Ja, er zijn voldoende lockers aanwezig op de boten. Dit kan verschillen per boot. Ons advies is neem zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee.

Zakkenrollers

Zakkenrollers houden we graag buiten, maar je weet het nooit… Let dus goed op je spullen (en ook op die van een ander) en laat waardevolle spullen thuis, houd ze op een veilige plek bij je of huur een locker of hang je spullen in de bewaakte garderobe (indien dit mogelijk is aan boord).

Hoe moet je betalen op Fleet Festival?

Gedurende het festival kan je betalen met speciale, plastic munten. Deze zijn verkrijgbaar bij de speciale muntenkassa’s. Deze kunnen gekocht worden zowel cash als met pin. Munten worden niet geretourneerd.

Mag ik foto’s maken op Fleet Festival?

Uiteraard mag je foto’s maken! Maak vooral veel foto’s en deel deze met ons via #Fleeturbanfestival of #Fleetdutchfestival op Facebook en Instagram. Professionele apparatuur voor foto’s en video’s is niet toegestaan.

Mag ik zelf eten of drinken meenemen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Is drugs toegestaan tijdens het festival?

Tijdens Fleet Festival hanteren wij een zogenaamd ‘zero tolerance-drugsbeleid’. Zowel harddrugs als softdrugs zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Je wordt gecontroleerd bij de ingang. Bij het aantreffen tijdens Fleet Festival van drug zal de beveiliging worden ingeschakeld en zullen bij de betreffende persoon/personen aan wal zetten.

Mag ik een paraplu meenemen?

Ja, mits de paraplu een stompe punt heeft. Wanneer de paraplu geen stompe punt heeft kunt u deze niet meenemen op het terrein.

CORONA MAATREGELEN

Wat is het deurbeleid ten aanzien van corona?

Ons deurbeleid wordt bepaald door de richtlijnen die de overheid daarvoor opstelt.

Is het veilig om tickets te kopen?

Ja, dat is het zeker. Als Fleet Festival, door dan geldende maatregelen rondom het coronavirus toch niet door kan gaan in mei kan je je geld aan ons terugvragen. We zullen jullie duidelijk informeren over alle opties die je hebt mocht Fleet Urban Festival op zaterdag 27 augustus en Fleet Dutch Festival op zondag 28 augustus 2022 niet door gaan.

Testen voor toegang

Op dit moment gelden de volgende regels voor het betreden van evenementen die in de toekomst plaatsvinden: voor buiten evenementen geldt geen 1G regel. Dat betekend dat iedereen zonder QR code het festival kan betreden. Als de maatregelen omtrent testen voor toegang veranderen zullen wij jullie hiervan op de hoogte stellen op onze website en via onze social media-accounts.

Wanneer gaat Fleet Festival niet door?

Indien het kabinet besluit een aantal regels te handhaven of toe te voegen om een evenement mogelijk te maken, zullen wij beslissen om bij de volgende maatregelen Fleet Festival te laten verplaatsen naar 2023.

  • 1,5 meter regel 
  • Mondkapjesplicht 
  • Groepsgroottes te laag zijn voor de aantallen die wij voor ogen hadden te ontvangen per boot. 
  • De avondklok van toepassing is 
  • Een alcohol verbod van kracht is tijdens Fleet festival.
Wat als ik positief test?

Wat vervelend! Helaas kunnen wij geen refunds uitvoeren voor persoonlijke zaken waar wij geen invloed op hebben (zoals ziekte of positieve coronabestemming). Wij raden je aan om het ticket te verkopen via Ticketswap of binnen je bekendenkring.

MINDER VALIDEN

Is Fleet Festival toegankelijk voor minder validen?

Nee. Omdat het festival plaats vind op het buitendek van de deelnemende boten en de boten niet voorzien zijn van trapliften is het niet mogelijk om op het buitendek te komen.

Officieel Statement