Statement 1
Statement 2

Statement

Beste lezer,


Wij willen graag een verklaring geven aangezien onze inbox vol loopt met vragen en reacties naar aanleiding van het Fleet Festival.


Allereerst willen wij namens de organisatie excuses aanbieden. Wij vinden het heel erg vervelend dat we de verwachtingen niet hebben kunnen waarmaken en dat het festival niet is verlopen zoals wij voor ogen hadden. We zijn op dit moment aan het uitzoeken wat er precies is misgegaan en wie daarvoor verantwoordelijk kan worden gehouden.


De afspraken die zijn gemaakt met de vervoerders van de artiesten van en naar het eiland zijn niet nagekomen, met als gevolg dat de artiesten en crew enige tijd op het festival-eiland hebben moeten wachten. Er was voldoende plaats in de verwarmde cabines, dus er is gelukkig geen sprake geweest van onderkoeling, maar wij hebben zelf als organisatie de hulp van de kustwacht ingeroepen, want dat iedereen zo snel en veilig mogelijk naar de wal werd vervoerd had de hoogste prioriteit.


Na het incident hebben we in goed overleg met de gemeente Amsterdam en de politie, op het laatste moment, moeten besluiten om de tweede dag van het festival niet door te laten gaan. Dat is heel erg vervelend voor iedereen die hier kaarten voor heeft gekocht en we gaan hoe we dit op kunnen lossen. Hierover nemen we binnenkort contact op met de gedupeerden.


Organisatie Fleet Festival